Vliesbehang
Vliesbehang laten aanbrengen?
Wij kunnen helpen!
De voordelen van vliesbehang
Hét alternatief voor stucwerk
Naadloos, glad, strak en duurzaam
Bedekt scheuren en oneffenheden
Snel aan te brengen & korte droogtijd
Betaalbaar: 50% goedkoper dan stucwerk
Video: Vliesbehang laten aanbrengen
verschillende pakketten vliesbehang van Wandproject
Sausklaar pakket (zelf schilderen)
Vanaf € 11,00 per m²
- NMachinaal schuren met stofafzuiging wanden en kleine reparaties
- NAanbrengen Renovliesbehang.nl vliesbehang
- NKitten van naden en kieren (hoeken, plafonds kozijnen)
All-in pakket (Wit of 1 kleur)
Vanaf € 16,75 per m²
- NMachinaal schuren met stofafzuiging wanden en kleine reparaties
- NAanbrengen Renovliesbehang.nl vliesbehang
- NKitten van naden en kieren (hoeken, plafonds kozijnen)
- NSchilderen in Ral9010 of 9016
Alle werkzaamheden zijn inclusief
- NJarenlange garantie op onze producten en werkzaamheden
- NVrijblijvende offerte en advies over meerdere werkzaamheden en mogelijkheden
- NVoorrijkosten
- NHoogwaardig professioneel materiaal zorgvuldig uitgekozen
- NBinnen een straal van 70 KM rondom 's-Hertogenbosch geldt er een korting
Uitbreiding of extra opties
- NKies een eigen kleur i.p.v. 9010/9016. bv: Farrow and ball, Sikkens, Flexa, Histor en Little Green
- NAfwasbare verf/coating voor bijvoorbeeld de keuken
- NAanbrengen en/of leveren van sierbehang
- NTe combineren met andere werkzaamheden
Vragen over Vliesbehang
Vliesbehang of pleisteren?
Wij bieden zowel vliesbehang als pleisterwerk aan, uitgevoerd door gespecialiseerde vakmensen. Onze behangers verzorgen het vliesbehang, terwijl onze stucadoors zich bezighouden met het stucwerk of pleisterwerk. Onze schilders voltooien beide afwerkingen, waardoor elk aspect van uw project wordt behandeld door de juiste experts. Hierdoor kunnen wij ook eerlijk advies geven.
Zowel vliesbehang als stucwerk en pleisterwerk hebben hun eigen voor- en nadelen. Vliesbehang en pleisterwerk zijn beide afhankelijk van de ondergrond voor hun gladheid en vlakheid, hoewel traditioneel stucwerk zijn eigen ondergrond creëert.
Vliesbehang heeft het voordeel dat er geen primer meer nodig is voordat u gaat schilderen. Het is ook de meest kosteneffectieve optie in vergelijking met pleisterwerk. Hoewel vliesbehang geen scheuren voorkomt, bedekt het wel nagenoeg alle scheuren die kunnen ontstaan, omdat het aan de achterkant wordt aangebracht. Bovendien is vliesbehang stootvast, wat betekent dat het minder snel krassen of deuken zal vertonen bij stoten of aanraking.
Als u twijfelt, kunnen wij u altijd voorzien van passend en eerlijk advies. U bent ook van harte welkom om een van onze projecten te bezoeken om zelf te zien hoe het eruit ziet.
Wat is het beste type vliesbehang voor mijn project?
Bij Wandproject.nl bieden we verschillende varianten vliesbehang aan. Hoewel er veel soorten beschikbaar zijn, is er niet per se één type dat als het beste beschouwd kan worden. De verschillen tussen de soorten zijn vaak minimaal en merkbaar voornamelijk in de verwerking ervan. Wij adviseren dan ook om niet extra te betalen voor een specifieke soort vliesbehang, aangezien de voor- en nadelen van elke variant vrij gelijk zijn. Het is wel belangrijk om een variant te kiezen die flexibel genoeg is om om uitwendige hoeken te kunnen gaan. Dit zorgt ervoor dat u niet hoeft te snijden bij de hoeken, wat resulteert in een strakker en steviger eindresultaat.
Scheurgarantie?
Een veelgestelde vraag die we vaak tegenkomen is: bieden jullie een scheurgarantie? Het is belangrijk om te begrijpen dat scheurgarantie niet bestaat. Niemand kan voorkomen dat een ondergrond scheurt, zelfs niet met vliesbehang.
Wat vaak wordt aangeboden, is een service waarbij bedrijven tegen een vast tarief na een aantal jaar terugkomen om scheuren te repareren. Wat echter vaak niet wordt vermeld, is dat bij het repareren van scheuren de complete wand opnieuw moet worden geschilderd. Dit aspect zit niet bij de prijs inbegrepen en vormt juist het grootste deel van het werk, inclusief het afplakken van verfspullen en vloeren.
Wat is het verschil tussen renovlies, glasvlies-, glasvezel- en weefselbehang?
Op het internet gaan diverse antwoorden rond, dus bij Wandproject helpen we bij dezen graag alle fabels de wereld uit. In principe is zowel renovlies-, glasvlies- als glasvezelbehang glad van structuur. Glasweefsel bestaat daarentegen uit gewoven draden en bevat daarom een bolletjes/ruitjes-structuur.
Wat is dan het verschil tussen de gladde varianten?
Al deze behangsoorten worden door verschillende merken aangeboden en ieder merk geeft de voorkeur aan een naamsoort. In feite is er enkel verschil tussen vliesbehang en glasvlezel: beiden worden echter wel vaak glasvliesbehang genoemd.
Glasvezel bestaat uit vezels en heeft een gladde structuur. Vliesbehang is een samenstelling van polyester met vlies en heeft ook een gladde structuur. De gladste variant is renovlies. Vezels zijn bij dit type behang niet zichtbaar waardoor het perfect egaal en strak aan te brengen is. Hierdoor ontstaat er na het texen een optimaal naadloos resultaat. Daarnaast is vliesbehang ontzettend stevig waardoor het niet scheurt.
Onze variant wordt altijd in 150 gram aangeduid, maar is veel sterker dan ieder ander soort glasvezelbehang van 200 gram. Wij hebben door de jaren heen vele merken gebruikt en hebben daaruit de allerbeste gekozen. Daarom kunnen wij vandaag de dag vol trots zeggen, dat wij u daadwerkelijk de hoogste kwaliteit aanbieden.
Wilt u onze producten graag met andere producten vergelijken? Dat kan. Wij geven u op de startdag altijd de mogelijkheid om onze producten met de door u gekozen producten te vergelijken.
Kortom: glasvezel heeft geen voordelen die vliesbehang niet heeft.
Wat zeggen de behangdiktes over de kwaliteit?
Vliesbehang bestaat in verschillende diktes. Echter zeggen deze diktes helemaal niets over de sterkte of kwaliteit van het behang, aangezien er erg veel merkverschil en materiaalverschil is. Bij Wandproject hebben we dankzij onze jarenlange ervaring met veel verschillende soorten vliesbehang mogen werken én op dit moment gebruiken we vanzelfsprekend het type dat bij ons het beste uit de test is gekomen. Omdat wij zo content zijn met het vliesbehang en de vlieslijm die wij gebruiken, bieden we deze ook in onze webshop aan. Zo kunt u als doe-het-zelver – net als onze vakmensen – met professionele producten aan de slag.
Heeft u toch een bepaald merk vliesbehang in uw hoofd waarvan u zeker weet dat die beter is dan datgene wij aanbieden? Wij laten u graag het verschil zien. Bent u niet overtuigd, dan brengen wij – voor dezelfde prijs – het door u gekozen vliesbehang aan.
Ik wil zelf vliesbehang aanbrengen: hoe werkt dit?
Kiest u ervoor om zelf vliesbehang aan te brengen en wilt u graag het materiaal hebben wat onze vakmensen ook gebruiken? Bestel dan de juiste behanglijm, vliesbehang en latex in onze webshop. Zo bent u er zeker van met goede producten aan de slag te gaan.
Bestelt u bij ons uw materiaal, dan ontvangt u na uw bestelling een uitleg over hoe u het behang of de verf het beste kunt aanbrengen waardoor het eindresultaat dicht bij dat van ons in de buurt komt.
Kiest u voor producten van hoogwaardige kwaliteit, dan kunt u een professioneel resultaat bereiken. Ons vliesbehang is sterk, stevig en ontzettend glad waardoor het niet snel scheurt en naadloos aangebracht kan worden. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk om goede behanglijm te gebruiken, zodat het vliesbehang zich volledig aan de wanden hecht. In onze webshop bestelt u behanglijm, vliesbehang en latexverf die tevens door onze eigen vakmensen worden gebruikt. Aan de slag met professionele producten? Wij regelen het.
Kan vliesbehang over bestaand behang worden aangebracht?
Nee, vliesbehang kan niet over ander behang worden aangebracht. Vliesbehang dient zich optimaal te kunnen hechten aan de ondergrond; dit is bij bestaand behang niet mogelijk. Wilt u over vliesbehang behangen, stucwerk aanbrengen of texen? Dat kan daarentegen weer wel.
Wandproject verwijdert geen bestaand behang, maar kan u wel helpen om uw wanden behangklaar te maken nadat het oude behang reeds is verwijderd.
Vragen over stucwerk
Wat is het verschil tussen pleisteren en traditioneel stucwerk?
Traditioneel stucwerk wordt gemaakt van gips dat met water wordt aangemaakt en in dikke lagen kan worden aangebracht om alle bulten en schuine ondergronden glad te maken.
Pleister daarentegen is een kant-en-klare emulsie met een snelle droogtijd. Het wordt veel dunner aangebracht dan traditioneel stucwerk (gips), vooral geschikt voor nieuwbouwwoningen waarbij de wanden al behangklaar zijn en van een bepaalde kwaliteit zijn. Het resulteert echter niet in volledig vlakke wanden of plafonds, omdat het slechts enkele millimeters dik is.
Wat is het verschil tussen pleisteren en traditioneel stucwerk?
Traditioneel stucwerk wordt gemaakt van gips dat met water wordt aangemaakt en in dikke lagen kan worden aangebracht om alle bulten en schuine ondergronden glad te maken.
Pleister daarentegen is een kant-en-klare emulsie met een snelle droogtijd. Het wordt veel dunner aangebracht dan traditioneel stucwerk (gips), vooral geschikt voor nieuwbouwwoningen waarbij de wanden al behangklaar zijn en van een bepaalde kwaliteit zijn. Het resulteert echter niet in volledig vlakke wanden of plafonds, omdat het slechts enkele millimeters dik is.
Pleisteren of dunpleisteren?
Bij Wandproject bieden we twee varianten van pleisteren aan: dunpleisteren en normaal pleisteren.
Bij dunpleisteren wordt één laag aangebracht, glad gemaakt en vervolgens machinaal geschuurd. Voor een nog gladder resultaat.
Normaal pleisteren omvat het aanbrengen van 2 tot 3 lagen pleister, die glad worden gemaakt en ook machinaal worden geschuurd. Dit zorgt voor een nog betere afwerking, maar grote oneffenheden kunnen niet volledig worden gecorrigeerd.
Dunpleisteren is de voordeligste optie en is geschikt voor het wegwerken van kleine oneffenheden en het verkrijgen van een egale afwerking. Normaal pleisteren biedt een meer verfijnde afwerking, maar kan grote bobbels en scheefheden niet volledig corrigeren.
Ongeacht de gekozen variant bestaat er kans op scheuren en moet de wand nog twee keer worden geschilderd.
Bij de pleistervarianten kunnen bestaande hoekijzers worden gebruikt, waardoor nieuwe hoeken of stucstops niet nodig zijn.
We staan altijd klaar om u van eerlijk en passend advies te voorzien als u nog twijfelt. U bent ook van harte welkom op een van onze projecten om te zien hoe het resultaat er in werkelijkheid uitziet.
Algemene vragen
Hoe gaat Wandproject om met de planning?
Omdat we bij Wandproject regelmatig aan de slag gaan in nieuwbouwwoningen zijn we het gewend om op het laatste moment de opleverdata te horen. Toch vinden we het prettig om op voorhand duidelijke afspraken te maken, zodat u exact weet op welke datum de werkzaamheden af zijn en u hierop uw andere werkzaamheden kunt laten aansluiten.
Op basis van uw wensen maken we een offerte waarin de duur van de werkzaamheden staat vermeld. Tevens vindt u in de offerte een planning, zodat u weet hoelang u uw woning beschikbaar moet stellen. Zo kunnen wij onze werkzaamheden zorgvuldig uitvoeren.
Al onze werkzaamheden vinden in overleg met u plaats; zo loopt niemand elkaar in de weg en wordt het maximale resultaat behaald.
Hoe gaat Wandproject om met de planning?
Omdat we bij Wandproject regelmatig aan de slag gaan in nieuwbouwwoningen zijn we het gewend om op het laatste moment de opleverdata te horen. Toch vinden we het prettig om op voorhand duidelijke afspraken te maken, zodat u exact weet op welke datum de werkzaamheden af zijn en u hierop uw andere werkzaamheden kunt laten aansluiten.
Op basis van uw wensen maken we een offerte waarin de duur van de werkzaamheden staat vermeld. Tevens vindt u in de offerte een planning, zodat u weet hoelang u uw woning beschikbaar moet stellen. Zo kunnen wij onze werkzaamheden zorgvuldig uitvoeren.
Al onze werkzaamheden vinden in overleg met u plaats; zo loopt niemand elkaar in de weg en wordt het maximale resultaat behaald.
Vliesbehang, stucen of dunpleister?
We horen vaak dat mensen twijfelen tussen stucwerk en renovlies. Bij Wandproject zijn we in beiden gespecialiseerd. Om deze reden zijn wij de partij om u hierover te adviseren. Zowel het laten stucen van uw wanden als het laten aanbrengen van renovliesbehang brengt voor- en nadelen met zich mee.
Het grootste voordeel van stucwerk is dat er met het aanbrengen ervan direct een ondergrond wordt gemaakt. Het eindresultaat is dus niet afhankelijk van de oorspronkelijke staat van de wanden. Renovlies is daarentegen veel goedkoper. Qua uiterlijk lijkt renovliesbehang bovendien heel erg op professioneel stucwerk.
Sommige bedrijven schrijven alleen in het voordeel van renovliesbehang of dunpleister maar dat is niet correct. Zowel renovlies al dunpleister brengen voor en nadelen met zich mee, hieronder zie je een overzichtje hiervan. Mochten er hier uiteindelijk toch dingen nog onduidelijk over zijn of twijfelt u nog heel erg. Laat u zich dan geheel vrijblijvend door ons adviseren hierin.
Voordelen Renovlies
* 50% goedkoper dan stucwerk
* Binnen één week helemaal klaar
* Bedekt krimpscheuren en kan tegen stootje
* Meerdere keren overschilderbaar
* Zeer geschikt voor nieuwbouwhuizen met behangklare wanden
* Eindresultaat hetzelfde als stucwerk
*Er hoeft geen hechtprimer gebruikt te worden met schilderen. Hierdoor kunnen wij in het All-in pakket 1x schilderen aanbieden in een witkleur, wat de prijs erg aantrekkelijk maakt.
*Makkelijk later nog te herstellen of over te schilderen.
Nadelen
* Volgt de vormen van de wand dus ondergrond afhankelijk
* Het is niet mogelijk om wanden ermee recht te maken
* Voor strakke hoeken moeten de bestaande hoeken daadwerkelijk strak zijn
Stucwerk Voordelen
* Zeer rechte en vlakke muren, hierbij heeft de originele ondergrond geen invloed op het eindresultaat
* Strakke, kaarsrechte hoeken
* Superglad eindresultaat en na het aanbrengen van latex helemaal af
* Meerdere keren overschilderbaar
Nadelen
* Kans op scheurvorming – dit komt door het uitzetten van de woning
* Kans op stoten en/of deuken
* Het is duurder dan renovlies
* Lange droogtijd: van het begin tot het eind neemt het proces minimaal twee weken in beslag
Dunpleister Voordelen:
* Snel aan te brengen
* Snelle droogtijd
* Stuk goedkoper als traditioneel stucwerk
* Goede ondergrond voor verf of behang
* Creëert een dunne laag waardoor hele kleine gaatjes en oneffenheden worden weggewerkt.
* Makkelijk later nog te herstellen of over te schilderen.
Nadelen dunpleister:
* Net zo kwetsbaar als traditioneel stucwerk
* Krimpscheuren die in de wand komen die zie je ook meteen in de pleister.
* Doordat het een dunne laag is, is het net als renovlies ondergrond afhankelijk. Je smeert er geen muren of plafonds mee recht.
* Altijd een hechtprimer gebruiken bij de 1ste laag.
Voor het plafond raden we altijd aan voor stucwerk te kiezen, omdat het eindresultaat dan altijd perfect is. Scheuren in het plafond komen bovendien weinig voor. Hierover hoeft u zich daarom geen zorgen te maken.
Kan vliesbehang of dunpleister op het plafond worden aangebracht?
Dit kan alleen hoort de ondergrond dan wel perfect te zijn, dit kan alleen perfect gemaakt worden met traditioneel stucwerk. Traditioneel Stucwerk word vaak gekozen voor plafonds en is eigenlijk de enige optie om je plafonds glad en strak te krijgen, omdat plafonds vrijwel altijd van Breekplaten of kanaalplaten zijn hebben deze nog V-naden, deze moeten dichtgesmeerd worden. Ook liggen de platen nooit recht naast elkaar dit kan niet strak worden gemaakt met vliesbehang of dunpleister, maar moet helemaal recht uitgevlakt worden doormiddel van traditioneel stucwerk.
Hoe kan ik op zolder mijn zolderplaten afwerken?
Heeft u op uw zolder bruine, groene of witte afgewerkte platen? Wij kunnen deze schilderen of latex spuiten zodat ze een frisse uitstraling krijgen. Het latex spuiten of verven begint met het opvullen van de gaatjes in de platen. Het dichtzetten gebeurt met twee à drie lagen door middel van een speciale latex. Voorbeelden hiervan vindt u hieronder en op onze social media kanalen.
Kan ik mijn woning met vliesbehang renoveren?
U kunt vliesbehang heel goed gebruiken om wanden te renoveren.
Wel is het belangrijk de wanden glad te maken voordat het renovlies wordt aangebracht. Dit doen wij op de eerste plaats door de wanden te schuren. Bevatten de wanden echt grote oneffenheden, dan moeten deze eerst gestuct c.q. gepleisterd worden. Na het egaliseren zijn de wanden gereed voor het aanbrengen van renovliesbehang.
Een aantal van onze projecten
Meer informatie
Meer weten over het professioneel laten aanbrengen van vliesbehang óf een van onze andere diensten? Neem dan nu geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over datgene wij voor u kunnen betekenen.